Elhunyt K. Szabó Benedek

Avatar

Bács-Kiskun megye művészeti életének doyenje, a megyei „wassas” élet örök motorja távozott az örök versmezőkre.

Nyolcvanadik életévében elhunyt K. Szabó Benedek aranykoszorús versmondó, aki a kecskeméti kulturális rendezvények és nemzeti ünnepek állandó szereplője volt.

Az ismert versmondó alapítója és tagja volt a Wass Albert költő emlékét ápoló olWASSókörnek, így a Wass Albert-rendezvényeik lelkes és kitűnő előadójaként sokan csodálhatták gyönyörű, beleérző és odaadó szavalatait. Tagja volt a Kecskeméti Hírös Város Nyugdíjas Klubnak, valamint a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének.

Nemcsak szerepelt az irodalmi és kulturális rendezvényeken, emelte azok hangulatát, de több alkalommal méltán képviselte a várost régiós és országos fesztiválokon, főként kecskeméti költők verseivel. Példaértékű munkásságát aranykoszorús minősítéssel ismerték el. Szépkorú társait mindig biztatta a versek szeretetére, a versek előadására.

Csernus Lajos, az olWASSunk Együtt rendezvényeket szervező, valamint a Hírös Rovókör és Hírös olWASSókör alapítója megrendülten tájékoztatta a baon.hu-t az általa oly nagyra tisztelt K. Szabó Benedek haláláról. Hozzátette, K. Szabó Benedek, a lelkes és kiváló versmondó, „wassas” szószólójuk munkásságát a világhálón keresztül is bárki megidézheti.

Révhegyi Andrea

Forrás: baon.hu

 

Még több megyei hír: Hazai Tükör

Még több irodalmi hír: Könyv-Irodalom


Hasonló cikkek