Elin Hilderbrand ízléstelen utalása Anna Frankre

Elin Hilderbrand-et, a népszerű romantikus regényírót, arra kérte meg a kiadója, hogy vegyen ki egy utalást Anne Frankre legutóbbi könyvéből.

Hilderbrand roppant népszerűnek és olvasottnak számít, a The New York Times egyenesen a strandolvasmányok királynőjének nevezte, azonban múlt hónapban megjelent regényében egy rövid részt éles kritika érte az olvasók részéről. A Golden Girl címre hallgató könyvének főszereplője Vivian Howe, egy író, aki életét vesztette egy cserbenhagyásos gázolásban, és most odaátról nézheti végig egy utolsó nyáron át szeretteinek életét. Vivian egy visszaemlékezés során azt sérelmezi, hogy neki is a padláson kell maradnia, mint Anne Franknek. Ez sok olvasóban váltott ki nemtetszést, és antiszemitának ítélték az utalást.

 

Hilderbrand később az Instagrammon kért elnézést, és kivetette a kiadójával a nevezett részt minden digitális megjelenési formából, és ő maga is ízléstelennek titulálta az utalást.

Elin Hilderbrand 17 regényt jelentetett meg 2007 óta, a következő ennek a hónapnak a végén kerül majd a könyvesboltokba.

Forrás: Independent

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek