Elindult a közlekedés fejlesztése Kiskunhalason

A kiskunhalasi önkormányzat félmilliárd forintot nyert, amelyből új buszpályaudvart és két vonalon is új kerékpárutat építenek.

Az egyik kerékpárút a Jókai utca északi végétől a Kőrösi út és a Kollmann utca között épül meg 1138 méter hosszon, a Sóstói lakótelep irányába, amelynek a nyomvonalát másfél hete kijelölték, azóta megkezdődtek a földmunkák is, a felső talajréteget távolítják el a tervezett részen.

A másik kerékpárút a belvárost köti össze a vasútállomással, amely a Thúry József utca–Mátyás tér–Bem utca–Kossuth utca útvonalon épül meg, 1037 méter hosszon. A nyomvonalat a Kossuth utcai szakaszon is kijelölték, és a másik épülő kerékpárúthoz hasonlóan itt is megkezdődtek a földmunkák.

Ezen a szakaszon a nyomvonal a családi házak felőli oldalon, az eddigi füves terület egy részen épül meg. A kerékpárút a 53-as főutat keresztezve a Hősök ligetén keresztül vezet, tovább végig a Bem utcán, a Thúry József utcán át a Bethlen Gábor térre. A kerékpárút építésével a Thúry József utcát teljesen átépítik, új halszálkás parkolót alakítanak ki, valamint a Bethlen Gábor tér felől egyirányú lesz a Mátyás tér felé.

A beruházás keretében összesen 2175 méter hosszú és két méter széles új belterületi kerékpárút fog megépülni az elkövetkezendő egy év alatt a városban. Továbbá új kerékpár tárolókat helyeznek ki és 29 új autóparkoló is létesül majd a kerékpárutak építésével összefüggésben.

 

Forrás: baon.hu

Juhász Márta

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek