Elindult a nevezés a Balaton-átúszásra

A szervezők szerdán közleményben jelezték, hogy már lehet nevezni a július 22-i, 41. Lidl Balaton-átúszásra – adta hírül az MTI.

 

Az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményén” a célba érést követően ezúttal is színes programok várják a résztvevőket.

A közleményben kiemelik: mivel tavaly már júniusban betelt az úszószámok 11 500 fős létszámlimitje, helyszíni nevezésre nem volt lehetőség, így “ebben az évben sem érdemes sokat várni az előnevezéssel”.

“A szervezők legfontosabb törekvése idén is az, hogy a résztvevők biztonságos körülmények között tegyék meg a távokat, így a Balaton-átúszást csak ideális időjárási viszonyok között rendezik meg” – jelezték.

 

Illusztráció – Strandolók a balatonfenyvesi szabadstrandon (Fotó: MTI/Varga György)

 

Tavaly a Magyar Sportújságírók Szövetsége “Az év szabadidős sporteseményének” választotta a Balaton-átúszást, amelyen 2022-ben több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt az ország 1072 településéről. Az 5,2 kilométeres távot 1979 óta 217 402 fő teljesítette.

A balatoni megmérettetés előtt négy héttel, június 24-én a Kopaszi-gátnál rendezik meg idén először a budapesti Öbölátúszást, amelynek négy távjára (500 m, 1500 m, 3000 m, 4500 m) szintén lehet már nevezni.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Balaton-átúszás 2021-ben (Fotó: MTI/ Vasvári Tamás)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek