Elismerés illeti Ásotthalmot

Ásotthalom összetartó közössége és a polgárőrök kiemelkedő munkája most meghozta a gyümölcsét. Az Országos Polgárőr Szövetség döntésének értelmében elismerésben részesítették a települést.

A polgárőrök rendszeresen fontos szolgálatot tesznek a községben, hiszen felügyelik a tanyákat, segítséget nyújtanak az időseknek és ügyelnek a biztonságra. Mindezeken felül pedig jelentős migrációs nyomással kell szembenézniük nap, mint nap.

Pőcze Levente, Ásotthalom díszpolgára és a Községi Polgárőr Egyesület elnöke, a delmagyar.hu-nak elmondta, hogy tavaly közel 400 óra volt az egy főre jutó szolgálati idő, amely megyei viszonylatban is magas.

A kitüntetést Papp Renáta alpolgármesterrel közösen vették át a lajosmizsei országos polgárőr találkozón. A díjat, mely mellé százezer forint jutalom is járt, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Túrós András, az OPSZ elnöke adták át a résztvevőknek.

A pénzt üzemanyagra és járművek karbantartására költik majd.

Természetesen a financiális támogatás is jól jön, de ami igazán sokat ér a településnek és a polgárőröknek egyaránt, az egyértelműen az erkölcsi elismerés, melyet évtizedes kitartó helytállásukkal érdemeltek ki. S ezáltal Ásotthalom polgárőr községgé vált, melyet tábla is jelez a falu határában.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: delmagyar.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek