Eljátszotta a család pénzét, a bankot megtévesztve szerezte vissza

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt vádat emelt egy 23 éves férfival szemben.

A vádirat szerint, a vádlott 2018 augusztusában regisztrált egy interneten elérhető online kaszinóban, ahol a folyószámlája terhére 200.000 forintot játszott el. Ezután a vádlott többször elment egy, a lakóhelye közelében lévő kaszinóba, ahol négy alkalommal különböző szerencsejátékokon a folyószámláján lévő pénzből további mintegy 500.000 forintot veszített el.

A vádlott tartva attól, hogy a felesége haragudni fog rá, amiért az összes pénzüket eljátszotta, 2018. augusztus 27-én bement a számlavezető bankja edelényi fiókjába, ahol a pénzintézetet megtévesztve valótlan bejelentést tett. Azt állította, hogy a folyószámlájához tartozó bankkártyát ismeretlen személy ellopta tőle és az azon szereplő pénzösszeget saját céljaira fordította.

A bejelentés után néhány nappal a bank a korábban a vádlott folyószámláján szereplő, összesen 686.515.- Ft-ot kártalanítás céljából visszautalta neki.

A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg, mert a vádlott a bank által visszautalt pénzt elköltötte, azt saját és családja megélhetésére fordította.

A bank képviselője az okozott kár megtérítése iránt polgári jogi igényt terjesztett elő.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, közérdekű munka büntetés kiszabására és a polgári jogi igény érdemi elbírálására tett indítványt a bíróságnak.

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek