Eljött az idősek Aranykora

Átadták Bakson a felújított Gondozási Központot, melyet Aranykor Idősek Klubjának neveztek el. A felújítás 60 millió forintos állami finanszírozásból és a település saját forrásából jöhetett létre.

Bár a vírus miatt most kevesebben járnak a klubba, a nyugdíjasok jól érzik ott magukat, hiszen társaságban nem magányosak, beszélgetnek, kártyáznak. Amikor lehetőség van rá, látogatják a templomot vagy az óvodai sószobát, melyet természetesen felnőttek is használhatnak. Élvezik a só jótékony hatását és azt, hogy ott is és a központban is együtt lehetnek.

Fokozottan vigyáznak magukra, de nem akarják, hogy a vírushelyzet elvegye az életkedvüket, ezért sokat viccelődnek. Legtöbbjük szerint a humor elengedhetetlen része a boldog hétköznapoknak.

A megújult, otthonos épületben kényelmesen, hasznosan és biztonságosan tölthetik az idejüket. Az ünnepek közeledtével süteményeket sütnek, tavasszal pedig gyógynövényes kertet szeretnének művelni, hogy teákat és egészséges ételeket készíthessenek. A beruházásnak köszönhetően most már erre is lesz lehetőség.

Azokkal, akik a kialakult járványhelyzet miatt, nem mernek eljárni az Aranykorba, telefonon tartják a kapcsolatot, és ha kell, boltba mennek vagy gyógyszert váltanak ki nekik.

A központ vezetői is a segítségükre vannak, a mindennapi tevékenységek, mint például a bevásárlás mellett, odafigyelnek a megfelelő védekezésre: a klubba érkezők mindennap új maszkot kapnak és ügyelnek a fertőtlenítésre is.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/ Nyitókép: delmagyar.hu


Hasonló cikkek