Eljött az online tanfolyamok ideje

Elmondjuk, miért érdemes online tanfolyamokra jelentkezni.

Amennyiben régi álmod, hogy OKJ tanfolyamra jelentkezz, akkor az idei évben még megteheted. A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. most online is indít tanfolyamokat. Mivel 2021-től változik a szakképzés rendszere, így már csak idén tudsz jelentkezni a régi típusú OKJ képzésre. Azután az OKJ megszűnik és a helyét a szakmai képzés, szakmai oktatás veszi át. A szakmai képzések időtartama meghosszabbodik – 2-5 év – így ha nem szeretnél ilyen sok időt az iskolapadban tölteni, akkor ez egy remek lehetőség, hogy jelentkezz valamilyen képzésre, hiszen a Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. most sokféle tanfolyamot indít.

Az online tanfolyamok közül nagyon népszerűek az egészségügyi OKJ képzések, a gépészeti OKJ képzések, az informatikai OKJ képzések, a kereskedelmi OKJ képzések, a közgazdasági OKJ képzések, a pedagógiai és kulturális OKJ képzések, a szociális OKJ képzések, az ügyviteli OKJ képzések, a közösségfejlesztő képzések, illetve a kiskerti növénytermesztő képzések.

Az online képzés, kiváltképp, ha felnőttkorban döntünk az online tanulás mellett, nagyon sok előnnyel jár. Milyen pozitívumai lesznek az online oktatásnak, hogyan fordíthatod a javadra? Ezt vesszük most górcső alá.

Célorientálttá tesz

Nyilván, aki felnőttként ül be az iskolapadba – még ha virtuálisan is – konkrét tervei vannak. Karrierépítés, magasabb jövedelem, saját vállalkozás. Akinek céljai vannak, motivált is. A motiváció pedig egy nagyon fontos eszköz a kezünkben, hiszen ez visz bennünket előrébb az életben. Egy új képzés, új lehetőségeket is hozhat.

Jobban tudunk fókuszálni

Ha tudjuk, mit akarunk és az eszközök is ott vannak a kezünkben, akkor sokkal jobban tudunk fókuszálni az előttünk álló feladatokra. Az online oktatásra is kihívásként tekintünk, és sokkal jobb eredményeket is produkálhatunk, ha a fókuszt mindvégig a szemünk előtt tartjuk.

Önállóbbak leszünk

Az online oktatás megkívánja, hogy kicsit önállóbbak legyünk, hiszen mi gazdálkodunk az időnkkel, nekünk kell letölteni a vizsgaanyagot, a tananyagot, motiváltnak kell lennünk, hogy online teremtsünk kapcsolatot az oktatókkal, a csoporttársainkkal és a legnagyobb kihívás, hogy a tanulást összehangoljuk a családdal és a munkával. Sokan, akik felnőttkorukban elvégeznek egy-egy tanfolyamot, egy – egy képzést, arról számolnak be, hogy az iskola csakis pozitív irányba terelte őket, hiszen sokkal jobban be tudták osztani az idejüket, amit a munkájuk során is kamatoztatni tudtak.

A tanulás csak az első lépcső

Azok, akik felnőttként időt és energiát nem kímélve ismét tanulásra adják a fejüket, sokkal határozottabbak és sokkal öntudatosabbak, célorientáltabbak. Jobban ki tudnak magukért állni a munkahelyen, sokkal bátrabban váltanak munkahelyet és sokkal nagyobb önbecsülésnek is örvendenek.

A tudás hatalom

Az embereknek az élethosszig tartó tanulás kell előnyben részesíteniük, hiszen a tanulás csak hozzáad a személyiségünkhöz, még jobban kitárul előttünk a világ, és ami a legfontosabb, sokkal rugalmasabbak leszünk. Az életben folyamatosan változnak a dolgok. Azok, akik képesek alkalmazkodni, akár munkahelyváltással, akár azzal, hogy beiratkoznak egy tanfolyamra, sokkal kevesebb lelki stresszt élnek át, mint azok, akik képtelenek a világ ritmusát felvenni és a változásokhoz alkalmazkodni.

Ha határozott elképzeléseid vannak, hogy mit szeretnél tanulni, akkor érdemes még most jelentkezni a Minerva valamelyik képzésére, hiszen a jelenlegi rendszer „jól bejáratott”, ismertek a követelmények, a vizsgafeladatok, a gyakorlati oktatás rendszere és az így megszerzett bizonyítványt a munkaerőpiac is ismeri és elismeri. Viszont, ha bizonytalan vagy, és nem tudod, hogy mit szeretnél, akkor viszont érdemes még várni néhány hónapot, hiszen ennyi idő alatt az új rendszerben is kialakulnak a rutinok, a követelmények és az is kiderül, hogy a munkaerőpiac, hogyan fogadja az újfajta végzettségeket, papírokat.

Cikkünk az Üzleti magazin és az Üzlet nőknek közreműködésével készült


Hasonló cikkek