Eljutási versennyel kezdődött a Mobilitás hét Miskolcon

Szeptember 16-án indult és szeptember 22-ig tart az Európai Mobilitási Hét. A borsodi megyeszékhely tizenötödik alkalommal kapcsolódik a rendezvénysorozathoz és készül rá közel száz programmal.

KerékBár Miskolc belvárosában PTV Fotó: Vona Ildikó
KerékBár Miskolc belvárosában
PTV Fotó: Vona Ildikó

Pénteken reggel indult Felső-Majláthról az eljutási verseny, ami a város lakóit kívánta ösztönözni arra, hogy minél többen pattanjanak biciklire és kerekezzenek el a Városház térig, ahol jutalom reggelivel fogadták őket. A résztvevők forró kávét, kakaót, péksüteményt, pogácsát, gyümölcsöt kaptak a „KerékBárban”, az újságírókat pedig a szervezők és Kiss János sportügyekért felelős alpolgármester tájékoztatta a környezettudatosság jegyében zajló egyhetes rendezvényről.

Kiss János alpolgármester (középen) köszönti a sajtó képviselőit PTV Fotó: Vona Ildikó
Kiss János alpolgármester (középen) köszönti a sajtó képviselőit
PTV Fotó: Vona Ildikó

A kampány folyamán igyekeznek egyre több miskolci figyelmét felhívni a közlekedés okozta káros környezeti, egészségi hatásokra, valamint rávilágítani a közösségi és alternatív közlekedési eszközök előnyeire.

Érkeznek a kerékpárosok a Városház térre PTV Fotó: Vona Ildikó
Érkeznek a kerékpárosok a Városház térre
PTV Fotó: Vona Ildikó

Vasárnap a Művészetek Háza nagytermében két film kerül vetítésre, mindkettő a környezetvédelem témakörével foglalkozik. Lesznek kerékpáros és gyalogos teljesítménytúrák, belvárosi futás, megrendezik a városrészek Mobilitási Napjait, továbbá 21-én a Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében KRESZ-FESZT közlekedésbiztonsági bemutatót és vetélkedőt tartanak óvodásoknak, iskolásoknak a Városház téren. A Mobilitási Hét zárásaként, az úgynevezett Autómentes Napon az MVK Zrt. járművein idén is ingyen utazhatnak azok, akik felmutatják érvényes forgalmi engedélyüket.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek