Elkapták a HÉV-el ütköző török kamionost

Csütörtön több személy megsérült, amikor egy kamionos tilosban akart átmenni egy vasúti átjárón, és még annyi sem volt benne, hogy megvárja a hatóságokat. Nem is kellett, még aznap este elfogták…

A BRKF pénteken azt közölte: a nagylaki határátkelőn akart meglépni az országból az a török teherautósofőr, aki tegnap kamionjával összeütközött egy HÉV-szerelvénnyel a Helsinki úton. A baleset után a férfi rögtön elmenekült, és a határ felé vette az irányt. A budapesti rendőrök jelzése alapján a 49 éves férfit a határon elfogták, majd átadták kollégáiknak, akik visszahozták a fővárosba, és őrizetbe vették.
A baleset helyszíne. Fotó: BRFK
Mint ismeretes, a kamionsofőr 2021. augusztus 26-án 8 óra után a Helsinki úton ütközött össze az ott menetrend szerint közlekedő HÉV-vel. A baleset következtében a HÉV utasai közül hárman könnyű sérüléseket szenvedtek, azonban a kamiont vezető férfi a balesetet követően a helyszínről elmenekült.
Emiatt a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály a férfi ellen elfogatóparancsot adott ki, és értesítették a határátkelőhelyeket is – utóbbi helyesnek bizonyult, mert bejött a megérzésük, ugyanis a sofőr tegnap 20 óra 30 perckor a nagylaki határátkelőn próbálta meg elhagyni az országot, azonban a határrendészek a körözött férfit elfogták, majd átadták budapesti kollégáiknak.
A 49 éves török állampolgárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei őrizetbe vették és ellene közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indul büntetőeljárás.

Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek