Elkészült a csapadékvíz-elvezető hálózat első része Rákócziújfaluban

Elkészült a csapadékvíz-elvezető hálózat első üteme Rákócziújfaluban a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert több mint 142 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból – közölte Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Varga József (független) elmondta: 3666 méteren építettek ki csapadékvíz-elvezető hálózatot, így a 120 hektáros belterületen 30 hektáron megoldódott a csapadékvíz elvezetése. Hozzátette: az első ütemben a gerincvezetékek készültek el, terveik szerint pályáznak a beruházás folytatására.

A 2000-es évek elején a Tiszán levonuló rekordár, majd a hirtelen elolvadó hó és lezúduló csapadék következtében olyan magas talajvíz alakult ki, amelyet nem tudott elvezetni a szikkasztóárok-rendszer. A hirtelen lezúduló csapadék jelentős károkat okozott a beruházás elkészültéig – mondta a polgármester.

Varga József megemlítette, hogy az építkezés során mintegy harminc fát vágtak ki, ezeket a közeljövőben több mint ötven facsemetével pótolják.

 

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek