Elkészült Üllés szíve

Újabb település csatlakozott azok sorába, ahol kupakgyűjtő fémszív várja a látogatókat.

Ez a kezdeményezés igen népszerű megyénkben is és az üllésiek büszkék, arra, hogy most már náluk is található szív, mely szépíti a falut, környezettudatosságra nevel és biztosítja a folyamatos jótékonyságot.

A tárolóeszköz kivitelezőjét tavaly találták, a költségek nagy részét pedig az önkormányzat állta – számolt be róla a delmagyar.hu

Vállalkozókat, magánembereket, nagyokat és kicsiket egyaránt ösztönöznek arra, hogy gyűjtsék a PET – palackok kupakjait. Hogy megkönnyítsék a gyermekek dolgát a szív egyik oldalán egy alacsonyabban kialakított nyílást hoztak létre, ahová a falu apraja maga dobhatja be a kupakokat.

Ha Üllés szíve megtelik, a befolyt összegből rászorulókat, valamint fogyatékos személyeket támogatnak majd. Bár a szív most készült el, a lakosság évek óta részt vesz jótékonykodásban és aktívan segíti a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének Üllési Csoportját, aminek tagjai már négy éve gyűjt kupakokat.

Üllés elegáns szívét, mely remélhetőleg még inkább összefogásra buzdítja a közösséget, a művelődési ház előtt állították fel. Az elhelyezésnél természetesen jelen volt Nagy Attila Gyula polgármester is.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: delmagyar.hu

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek