Elkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor

Tegnap kezdődött a Gombaszögi tábor, és még a kapui meg sem nyíltak, máris keserű szájíz párosul a felvidéki fiatalok legnagyobb fesztiváljához. 

A Híd visszamondta a gombaszögi részvételét. A kiváltó oka ennek, hogy Tóth Károlyról elnevezett sátorban, akit pár hete Čaputová elnök in memoriam kitüntetett, Király Zsolt vezetésével közéleti viták lesznek, köztük Gyimesi képviselővel. Bár sok ember számára ez teljesen értelmetlen, de pontosan rámutat, hogy a választások óta a széttöredezett magyar közélet most már atomjaira hullik szét.

Pedig tavaly Gombaszög a reményt hozta el. Egy konkrétum elhangzott Sólymos részéről: augusztus 20-án írjunk alá egy nyilatkozatot arról, hogy megegyezünk.

Gombaszög elestével az utolsó fontos felvidéki közéleti esemény is elveszett. A felvidéki magyarok ünnepei a falunapok és gulyásfesztiválok lettek. Nincs már hol megbeszélni közös dolgainkat, ahol megünnepelnénk közös sikereinket.

A felvidéki magyarság már csak a múltjának él, régi nagy hírének, nagy víziói nincsenek, csak hagyják békességben.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek