Elkezdődött a regisztráció Ferenc pápa csíksomlyói látogatására

Péntektől lehet regisztrálni Ferenc pápa csíksomlyói látogatására. Egy internetes oldalon lehet jelentkezni, aki ezt elmulasztja, biztosan nem vehet részt a pápa júniusi szentmiséjén. A helyszínt biztonsági okokból lezárják, így csak az juthat majd be, aki jelezte részvételét. A regisztráció ingyenes, jelentkezni egyénileg és csoportosan is lehet

– közölte az M1 Híradója.

Százezrek látogatnak el minden évben a pünkösdi szentmise helyszínére. A magyarság legjelentősebb zarándokhelyén idén a búcsú előtti szombaton, június elsején is megtelik a Hármashalom-oltár előtti tér, és a szokásosnál is nagyobb tömeg várható Ferenc pápa csíksomlyói látogatásán. A pápai szentmisére különleges biztonsági intézkedésekkel készülnek a szervezők, ezért a kordonokkal körbezárt kegyhelyre csak előzetes regisztrációval lehet majd belépni.

A szentatya csíksomlyói látogatását előkészítő bizottság tagjai csütörtökön Csíksomlyón mutatták be az online regisztráció gyakorlati lépéseit. A pontifex.ro oldalon ingyenesen lehet bejelentkezni, a regisztráltak vonalkódos belépőt kapnak, amit ki kell nyomtatniuk, mert azzal juthatnak be a zarándokoknak kijelölt területre.

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy lehetőleg csoportosan regisztráljanak, és tömegközlekedéssel érkezzenek Csíksomlyóra. Továbbá ne hozzanak magukkal veszélyesnek minősíthető tárgyakat, és tartsák szem előtt az esemény imádságos jellegét.

Ferenc pápa csíksomlyói látogatására március 31-ig lehet regisztrálni, a szentmisére készülő zarándokok minden fontos információt megtalálnak a Gyulafehérvári Főegyházmegye honlapján és a pontifex.ro oldalon.

Forrás: hirado.hu


Hasonló cikkek