Elkötötte a tefut, egyből háznak ment

Botcsinálta tefutolvaj és története Mohácsról, avagy feledékeny tulajdonosnak is lehet szerencséje.

Perceken belül elfogták azt az autótolvajt, aki egy tehergépkocsit próbált ellopni szerdán a baranyai városból – közölte a police.hu. A rendőrség honlapja szerint az alkalom szülte tolvaj észrevette,  hogy egy ház udvarán álló teherautóban benne felejtették a slusszkulcsot, ezért gyorsan a volán mögé ült, és megpróbált kihajtani a ház udvarából.

Igen ám, csakhogy egy tehergépkocsi vezetése nem teljesen ugyanolyan, mint egy személygépkocsié: ezt hamar megtapasztalhatta az addig minden bizonnyal csak B-kategóriás járművel közlekedő férfi, ugyanis kezdésnek már az udvarból sem tudott kihajtani anélkül, hogy ne zúzta volna le a kertkaput.

De úgy tűnik, ekkor még valahogy működött a szerencséje, mert ha nagy küzdelem árán is, de sikeresen kikecmergett az utcára a járművel. Azonban nemsokára elhagyta az összes szerencséje, ugyanis alig pár méter múlva egy ház falának csattant a lopott tefuval a Dankó Pista utcában.

Itt már gondolhatta, hogy ma nem visz haza semmilyen ajándékot a népes családjának, és eliszkolt a zajra odafutó helyiek elől. Azonban gyalog sem volt szerencséje, ugyanis fél órán belül a rendőrök kíséretében már a helyi rendőrkapitányságon elmélkedett azon, hogy vajon érdemes volt-e aznap felkelnie.

Remélhetőleg az ellene felhozott vádak – lopás, valamint rongálás – hosszabb elmélkedést is lehetővé tesznek számára.

HírMix | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek