Elmarad a ceremónia, postán kapják meg megbízólevelüket a szlovák parlamenti képviselők

Kedden, március 10-én vették volna át megbízólevelüket az új parlamenti képviselők. Az ünnepélyes átadás valószínűleg elmarad – jelentette be hétfőn Peter Pellegrini (Smer) kormányfő. Az intézkedést az Országos Választási és Pártfinanszírozást Ellenőrző Bizottságnak kell jóváhagynia.

„Valószínűleg elmarad a holnapi esemény, de ezt hivatalosan a válságstáb vagy a központi választási bizottság jelenti be.” – közölte Pellegrini, és hozzátette, a képviselők ajánlott levélben kaphatják meg a megbízólevelüket.

A miniszterelnök szerint nem lenne helyes, hogy a jelenlegi helyzetben több mint 200 ember jöjjön össze egy helyen az ország minden területéről. „Alkotmányos szempontból nem okoz semmilyen gondot ez az intézkedés.” – szögezte le Pellegrini.

A februári választáson az OĽaNO szerezte a legtöbb mandátumot, 53-at, a Smernek 38, a Sme rodinának és az ĽSNS 17, az SaS-nek 13, a Za ľudínak 12 képviselője lesz.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek