Elmarad a Davis Kupa madridi döntője

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) pénteki döntése értelmében elmarad a Davis Kupa madridi, novemberi döntője, amelybe a magyar válogatott is bejutott.

    A magyar szövetség közösségi oldalán megerősítette, hogy idén nem kerül sor a nemzeti csapat történelmi bemutatkozására, mert az ITF – a Fed Kupa budapesti fináléjához hasonlóan – a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztotta a madridi DK-döntőt is. A magyar csapat így csak 2021-ben mutatkozhat be az újjászervezett sorozat végjátékában.
“Úgy gondolom, az ITF jó döntést hozott, mert nem megnyugtató a járványügyi helyzet. A világ túl nagy ahhoz, hogy mindenhol egyszerre zajlódjon le a járvány, a tenisz pedig túl nemzetközi ahhoz, hogy minden kontinensre érvényes döntést lehessen hozni. Madrid is fáj, de Budapest akkor fáj a négyzeten” – fogalmazott az M1 aktuális csatornának Juhász Gábor, a magyar szövetség főtitkára, aki legjobban a sportolókat sajnálja.
A Fucsovics Márton vezette magyarok március elején 3-2-re legyőzték a belgákat a debreceni selejtezőben, ezzel jutottak be a döntőbe. A párharc nagy izgalmakat hozott, a hazaiak 1-2-es állásból fordítva, Balázs Attila és Fucsovics sikerével nyerték meg a párharcot a Főnix Csarnokban.
A magyar válogatott 2021-ben a világ legjobb együtteseivel küzdhet majd meg a 18 csapatos madridi DK-döntőben – ahol minden résztvevő csapat 172 millió forintnak megfelelő összeghez jut -, míg a vesztes Belgium osztályozót vív a bennmaradásért. A márciusi sorsoláson Köves Gábor kapitány együttese a horvátokat és az ausztrálokat kapta ellenfélül a D csoportban.
A tavaly megreformált Davis Kupa új “időszámításának” második fináléjára november 23. és 29. között került volna sor a madridi Caja Magica komplexumban. A résztvevők közül 12 válogatott – köztük a magyar – a selejtezőből érkezett, hozzájuk csatlakozott a tavaly elődöntős Kanada, Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország, valamint a szabadkártyás Szerbia és Franciaország.

A Davis Kupa-döntő csoportjai:
A csoport: Spanyolország, Oroszország, Ecuador
B csoport: Kanada, Üzbegisztán, Svédország
C csoport: Franciaország, Nagy-Britannia, Csehország
D csoport: Horvátország, Ausztrália, MAGYARORSZÁG
E csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia
F csoport: Szerbia, Németország, Ausztria

 


Hasonló cikkek