Elmarad a hétvégi tömeges oltás

Orbán Viktor csak belebegtette, de később hivatalossá vált az, hogy adatproblémák miatt később lesz 70 ezer ember tömegesen beoltva.

Elmarad a hétvégi oltási program – jelentette be az Index szerint György István miniszterelnökségi államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

Ez a portál szerint 74 ezer krónikus beteget érint, akiket sms-ben már értesítettek a vakcinálásról. Az időpontot pótolni fogják.

Bejelentette azt is, hogy az AstraZeneca vakcináját csak később kezdik beadni, mivel az sms-ek kézbesítési technikájával szinkronizációs probléma adódott, ezért a szakember elnézést kért mindazoktól, akik ilyen módon téves riasztást kaptak. Ettől függetlenül György István dezinformációnak nevezte azt a hírt, amely szerint probléma áll fenn az oltási programban.

Hozzátette,

400 ezer ember a jövő héten be lesz oltva, így az oltási terv lényegében nem fog módosulni.

Orbán Viktor kormányfő reggel beszélt arról, hogy problémák adódtak az adatalapú oltással, így valószínűleg a rendszert finomhangolják – de akkor még nem volt biztos, hogy el is marad az oltás.

 

Hazai TükörPannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek