Elmarad a júliusi asztalitenisz Grand Smash-verseny

Kormányhatározat hiányában elhalasztották a júliusra tervezett budapesti asztalitenisz Grand Smash-versenyt, amelynek eredeti időpontjában három WTT-viadalnak ad otthont a magyar főváros – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a hazai szövetség (MOATSZ).

    A MOATSZ közleménye szerint a nemzetközi (ITTF) és a magyar szövetség közös, május közepén tartott budapesti sajtótájékoztatóján bejelentett GS-viadal hivatalossá válásához szükséges kormányhatározat nem született meg időben, “ezért egy még nem ismert időpontra kellett halasztani a magyarországi szupertornát”.

    Ennek ellenére július 11. és 23. között rendeznek WTT-tornát Budapesten, mivel a főváros lesz a házigazdája a WTT European Summer Seriesnek, amely három versenyt foglal magában.

    “Az első héten egy WTT Star Contender-torna kerül megrendezésre, amely a Grand Smash utáni legerősebb mezőnyt felvonultató seregszemle. A második héten lesz egy WTT Feeder-torna, amely lehetőséget ad a világranglistán hátrébb álló asztaliteniszezők számára a részvételre.

   Ezzel egy időben pedig Budapesten rendezik meg első alkalommal az úgynevezett WTT Championst, amelyen a világ legjobb 16-16 férfi és női játékosa indulhat” – írta közleményében a MOATSZ. A szövetség hozzátette, mindhárom eseményt a BOK Csarnokban bonyolítják le, a játékosok pedig “értékes világranglista-pontokért és pénzjutalomért küzdhetnek”.

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek