Elmarad az idén a temesvári TESZT színházi fesztivál

Elmarad idén a 13. Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó (TESZT), amelyet a szervezők a koronavírus-járvány miatt csak 2021-ben tartanak meg.

A szervező temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház pénteki közlése szerint a fesztivált május végén tartották volma meg. A szervezők nem akarták még ebben az évben később megtartani a rendezvényt, ezért döntöttek úgy, hogy Temesvár csak 2021-ben ad otthont ismét a TESZT-nek.

Sok társulat jelentkezett a szervezők négy hónappal korábban meghirdetett nyílt felhívásukára, a válogatás sok erőfeszítést igényelt, ezért közölték a beválogatott előadások listáját.

A fesztiválra meghívást kapott egyebek mellett a Tatabányai Jászai Mari Színház, az észak-macedóniai Bitolai Nemzeti Színház, a Ljubljanai Mladinsko Ifjúsági Színház, az olasz Imperfect Dancers társulat, a Maribori Moment Egyesület, a Zombori Nemzeti Színház és az Újvidéki Szerb Nemzeti Színház, a Varsói Új Színház, a szlovén Via Negativa társulat, a szerb Vrooom Band, a román Contemporary Creative Dreamers, a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a Zágrábi Ifjúsági Színház.

fotó: f21.hu


Hasonló cikkek