Élményparkkal bővül Ásotthalom

A turisztikai központ jelentős változásokat hozhat a település életében. Máris vannak látható elemei, de a jövőben még gyarapodni fog.

Közel két hektáron várja majd a látogatókat az élménypark, amit a polgármester, Toroczkai László álmodott meg. Ennek része a már megépült Rózsa Sándor Élményház és a nemrégiben Balástyáról Ásotthalomra költöztetett Tömörkény családi kúria.

Utóbbihoz nagy reményeket fűznek. A ház alatt borospincét alakítanak ki, emeletén pedig 19. századi étterem működik majd, ahol korhű ruhákban szolgálják fel az 1800-as évekre jellemző szegedi és környékbeli ételeket, italokat. Természetesen helyben készítve, kizárólag helyi alapanyagokból dolgoznak.

Jelenleg pedig egy állatsimogató területét alapozzák, ahol a tanyavilág állatait tekinthetik majd meg az érdeklődők. Ezt gyerekbarát funkciókkal látják el, hiszen ők lesznek az elsődleges célközönség.

Ahogy azt a faluvezető a delmagyar.hu-nak nyilatkozta később lovakat is tartanának, hogy lovas kocsin is bejárható legyen a park. De erre még várni kell, mert a lótartás komoly odafigyelést és szakértelmet igényel.

Kifejezett célunk iskolákat meghívni erre az élménybirtokra, mert szeretnénk, ha a gyerekek Szegedről, vagy akár az ország távolabbi városaiból eljönnének, és megmutathatnánk nekik, hogyan nézett ki a vidéki élet – jelentette ki. A megvalósuló félben lévő projekt hatására Ásotthalom felzárkózhat a turisztikai szempontból élen járó környékbeli – de akár országos – településekhez is.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek