2021-ben öt elítéltnek adott elnöki kegyelmet Čaputová

2021-ben 5 elítéltnek adott elnöki kegyelmet Zuzana Čaputová köztársasági elnök. Eddig 14 elítéltet részesített elnöki kegyelemben összesen.

2021-ben 5-en részesültek elnöki kegyelemben Zuzana Čaputová köztársasági elnök jóvoltából. 1440 kérelmet bírált el. 3 esetben döntött a büntetés végrehajtásának elhalasztásáról. Erről az Elnöki Hivatal sajtóosztálya tájékoztatott.

Kegyelemben részesített egy hűtlen kezelés miatt jogerősen elítélt 47 éves nőt, aki súlyosan sérült gyermekéről gondoskodott, és az okozott kárt teljes mértékben megtérítette. Emellett kegyelmet adott egy 29 éves 4-gyermekes anyának, akit azért ítéltek el, mert nem fizette a tartásdíjat. Miután javult a helyzete, az elítélt kifizette a teljes tartozásának összegét, és jelenleg is teljesíti kötelességeit.

Az államfő emellett kegyelmet adott egy 24 éves külföldi állampolgárnak, aki egyedülálló anya. A nőt lopás bűncselekménye miatt 3 hónapos szabadságvesztésre ítélték. Čaputová figyelembe vette a társadalmi helyzetét is. Az államfő emellett egy 56 éves férfinek is kegyelmet adott, akit kábítószer beszerzése és tartása miatt 10 évre ítéltek. Büntetését 8 évvel rövidítette le feltételesen. Az elítélt nem árult drogot. 

Emellett egy súlyosan beteg lány 31 éves édesanyjának is kegyelmet adott az államfő. A nőnek másik 6 gyermeke is van. Azért ítélték el, mivel a gyermekei igazolatlanul hiányoztak az iskolából.

Čaputová funkcióba lépése óta 14 kegyelmet adott. Ez több, mint amennyit Andrej Kiska 5 év alatt kiosztott.

Forrás: bumm.sk

Kövessen minket a Facebookon is!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek