Elolvasható a Fehér zaj forgatókönyve

Felkerült az internetre a hamarosan a Netflixre érkező Fehér zaj teljes forgatókönyve, így bárki elolvashatja  a bemutatója előtt.

A Fehér zaj Don Delillo eredetileg 1985-ben megjelent regényének az adaptációja, melyet a posztmodern irodalom egyik kiemelkedő művének tartanak. Nem csupán, hogy a The New York Times beválasztotta a minden idők 100 legfontosabb regénye listájára, de a szerző – akit az irodalmi Nobel-díj egyik esélyeseként is emlegetnek – elnyerte vele a Nemzetközi könyvdíjat is. A történetének főszereplője Jack Gladney professzor, aki egy egyetemi kisvárosban tanít, eddig négyszer nősült, és megannyi gyermeke született. A Fehér zaj egy modern családi dráma szatirikus formába csomagolva.

 

A regényből készült filmadaptációt Noah Baumbach (Házassági történet) rendezte, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Adam Driver (65), Greta Gerwig (Kutyák szigete) vagy éppen Don Cheadle (Ütközések). A Fehér zaj bemutatója december 30-án lesz a Netflixen.

Forrás: Literary hub


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek