Először engedélyezett “robotlábat” az amerikai hatóság

A készülék mozgásérzékelővel és motorizált ízületekkel ellátott váz, a felső test mozgásának finom változásaira és az egyensúlyváltásokra reagál.

Először engedélyezett a deréktól lefelé bénult pácienseken segítő “robotlábat” az amerikai élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hatóság (FDA). A járógéppel az érintettek újra tudnak állni és járni.

A ReWalknak nevezett rendszer olyan, mint egy mesterséges külső váz, vagyis exoskeleton. Ahhoz, hogy állni és járni tudjon vele a páciens, segítőre van szüksége.

A készülék mozgásérzékelővel és motorizált ízületekkel ellátott váz, amely a felső test mozgásának finom változásaira és az egyensúlyváltásokra reagál. A páciens dereka köré és vállára erősített hevederek tartják a robotlábat, hátizsákban viselhető a számítógép és az akkumulátor. A stabilitás érdekében mankó is szükséges.

A ReWalkot azon számára tervezték, akiket gerincsérülés korlátoz a mozgásban. A készüléket az izraeli székhelyű Argo Medical Technologies alapítója tervezte, aki egy 1997-ben történt autóbalesetben bénult le.

MTI

Related posts:

  1. Azonnali hibajavítást rendelt el a hatóság a Boeing 747-8-as gépén A javításra azért van szükség, mert szoftverhiba miatt a General…
  2. Egyre több amerikai külföldön végezteti el a műtétjé Növekszik az egészségturizmus Európa és Ázsia felé, a magas amerikai…
  3. 50 év alatt 11 kilóval lett nehezebb az átlag amerikai nő A plus size ruhák mégis alig hoznak pénzt a ruhabizniszben….

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek