Először lesz női elnök-vezérigazgatója a Wall Street egyik nagy bankjának

Avatar

Jane Fraser személyében először neveztek ki női elnök-vezérigazgatót a Wall Street egyik nagy bankja, a Citigroup élére.

    A The Wall Street Journal című amerikai lap szerint a Citigroup “történelmet csinált” Jane Fraser csütörtökön bejelentett kinevezésével. A lap megjegyezte: a Citibank már jó ideje készítette fel a vezető szerepre Frasert, aki korábban Latin-Amerikában irányította a bank tevékenységét, majd a Citi fogyasztói üzletágának elnöke lett.
A skót születésű, 53 éves Jane Fraser az eddigi vezető, Mike Corbat utódja lesz. A 60 éves Corbat megbízatása februárban jár le. “Gyakran mondogattam, hogy hiszek a határozott ideig tartó megbízatásokban, ennek jegyében gondolkodtam is azon, vajon mikor a legmegfelelőbb átadni az irányítást, s úgy döntötten, hogy februárban visszavonulok” – írta Corbat a LinkedIn nevű, szakmai portálon csütörtökön.

Mike Corbat hangsúlyozta: “Jane az első női elnök-vezérigazgató lesz, ez mindannyiunkat büszkeséggel tölt el, s ez igazi áttörés a mi szakmánkban”.
A LinkedIn portálon David Solomon, a Goldman Sachs bankház vezetője “úttörőnek” nevezve Jane Frasert, szintén gratulált a kinevezéshez.
Az amerikai lapokban megjelent elemzések Jane Fraser felkészültségét, stratégiai gondolkodását, vezetői képességeit dicsérik.
A The Wall Street Journal megjegyezte azt is, hogy hasonló változások előjelei tapasztalhatók a Wall Street más nagybankjainál is. A JP Morgan Chase például tavaly jelezte, hogy Marianne Lake és Jennifer Piepszak személyében legalább két női jelölt neve merült fel a jelenlegi elnök-vezérigazgató, Jamie Dimon utódjaként.


Hasonló cikkek