Előtérben az újdonságok

Új szerzemények bemutatásával folytatódott a Bartók Plusz Miskolci Operafesztivál. Kedden az Operaíró-verseny három, döntős produkcióját tekintette meg a szakmai zsűri és az érdeklődő közönség a Kamaraszínházban.

 

A szereplők kottával a kézben, „felolvasó színház” keretében énekelték a műveket, melyek zongorakísérettel kerültek bemutatásra. A debreceni Csokonai Nemzeti Színház társulatának művészei- Gemza Péter rendezésében- adták elő Szüts Apor: A hallei kirurgus, Andrzej Karalow: Kepler és Eugenia Manolides: La Pisanella (A pizzai lány) című opera-újdonságokat.

Az Erzsébet téren Szabó Gábor felállított szabadtéri színpadon egy miskolci „születésű” mesemusical, a Mandralínia lemezbemutató koncertjére került sor. Barta Ildikó- Cs. Szabó Ildikó Virág- Izsó Angelika zenés darabjának szerepeit Tunyogi Bernadett, Vágó Zsuzsi, Seres, Barta Ildikó, Vida Péter, Veréb Tamás és Dézsy Szabó Gábor énekelte.

Nagysikerű koncertet adott a Budapest Klezmer Band.

Szerdán, a fesztivál hatodik napján a Nyári Színház adott otthont Nino Rota: Milliomos Nápoly című operájának, melyet egy olasz társulat hozott el Luccából Miskolcra, a kísérőrendezvények programjában pedig egy beavató produkció szerepelt. Verdi Aidáját rövidített formában tekinthette meg a közönség, közreműködtek a pénteki Jégcsarnokbeli gigaprodukció szereplői: Gál Erika, Anatolij Fokanov, Hector Lopez Mendoza és Radostina Nikolaevna.

Narrátorként – mint az előző két évben- Hábetler András operaénekes fűzött humoros magyarázatokat a cselekményhez.

A Miskolci Nemzeti Színház ének- és zenekarát Köteles Géza vezényelte. Sok ismert dallam felcsendült az est folyamán, köztük a híres Bevonulási induló.

A Bartók Plusz Miskolci Operafesztivál csütörtökön is folytatódik. Aktuális eseményeiről a fesztivál honlapján lehet tájékozódni.

 

(Szöveg és fotó: Vona Ildikó)

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek