Elrendelte Majský őrizetbe vételét a prágai bíróság, a pankráci börtönbe vitték

Az ügyészség indítványa alapján a Prágai Városi Bíróság csütörtök délután elrendelte Jozef Majský vállalkozó őrizetbe vételét – tájékoztatta A TASR hírügynökséget Markéta Puci, a Prágai Városi Bíróság szóvivője. Majskýt a Prága Pankrác városrészében lévő börtönbe szállították.

Majský panaszt nyújtott be e határozat ellen, a beadványról a prágai Legfelsőbb Bíróság dönt. Az ügyészségnek 60 nap áll rendelkezésére az előzetes eljárás lefolytatására, és közben a kiadatási kérelem benyújtására. A bíróság egy órán át tárgyalt az indítványról.

“Úgy vélem, ez egy újabb lépés a törvényesség és az igazságosság felé, és remélem, a későbbi eljárás úgy alakul, hogy a vádlott valóban letölti a rá kiszabott 9 év börtönbüntetést” – mondta a TASR-nek Ján Šanta, a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze.

Jozef Majskýt egy prágai kórházban vették őrizetbe múlt hét kedden. Majský a jogerős ítélet ellenére nem kezdte meg a rá kiszabott börtönbüntetés letöltését.

A Legfelsőbb Bíróság szenátusa elutasította Majský fellebbezését a Horizont Slovakiával és a BMG Investtel kapcsolatos csalás ügyében, ami azt jelenti, hogy a bazini Speciális Büntetőbíróság 2015-ös határozata érvényes, a szenátus 9 év szabadságvesztésre ítélte a vállalkozót.

Érvényes európai elfogatóparancs alapján adtak ki országos és nemzetközi körözést Majský ellen.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek