Első alkalommal rendeztek Dombhódítást Kecskeméten

Kecskeméten, a Születésünnep programsorozat keretében először rendeztek Dombhódítást péntek délután. Az anyukák kisgyermekeikkel együtt sétáltak fel a Vízműdombra, ahol Anyasági fogadalmat tettek és megjelenítették a lelki köldökzsinórt, hogy ezáltal is megerősítsük az anya-gyermek kapcsolatukat.

Sikerrel, és nagy érdeklődés mellett zajlik a Születésünnep, mely még május 14-éig ingyenes, hasznos ismereteket nyújtó programokkal várja a várandósokat, kisgyermekeseket különböző helyszíneken. Ennek részeként hívta életre az első Dombhódítást Szabóné Kis Éva szoptatási szaktanácsadó, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, valamint Butkáné Kis Regina hordozási tanácsadó és Czinkóczi-Dori Szilvia mentálhigiénés szakember.

A Szabadidőközpontba sok édesanya, nagymama és néhány édesapa érkezett a kicsikkel a Dombhódításra, akiket a szervezők a kapuban fogadtak. A résztvevők együtt sétáltak fel a dombra – hordozóval vagy babakocsival –, hogy Anyasági fogadalmat tegyenek.A dombtetőn Szabóné Kis Éva szólt a köldökzsinórról, annak fontosságáról és történelméről, majd rátért a lelki köldökzsinórra, mely az anya és születendő gyermeke között az egyik kapcsolati csatorna, a két tudattalan kommunikációja. Az anya álomképernyőjén jelennek meg a szíve alatt hordott gyermek érzelmei, gondolatai.

Hozzátette: a legújabb kutatások azt mutatják, hogy az anya születendő gyermekével kapcsolatos beállítódásai meghatározóak a baba fejlődésére, születése utáni személyiségére, kapcsolataira és eljut hozzá az anya életében szerepet játszó személyek viselkedése, hatnak rá a környezetében zajló események. Az anyaméhben szerzett valamennyi tapasztalat kihat az ember testi-lelki fejlődésére, társadalmi kapcsolataira.

A rendezvény csúcspontja az Anyasági fogadalom volt, mellyel megerősítették az anya-gyermek kapcsolatukat. A lelki köldökzsinórokat rózsaszín szalagok jelenítették meg a nagy körben. – írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek