Elsőként a migránsokat oltatná a TASZ?

A Fidesz frakcióvezetője úgy látja, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) azt javasolta, hogy a migránsok is kapjanak elsőbbséget a koronavírus-oltásoknál – írta meg a Híradó.hu az MTI-re hivatkozva.

Mint azt Kocsis Máté pénteken a közösségi oldalán azt írta: mint a többi parlamenti párt frakcióvezetője, levelet kapott a TASZ-tól, amelynek tartalmát azért hozza nyilvánosságra, mert szerinte „fontos a transzparencia”.

A politikus szerint a levélben az „álcivil egylet” azt javasolta, hogy a hátrányosabb helyzetben lévők kapjanak nagyobb figyelmet az oltási rendben. Közöttük említették – írta a frakcióvezető – az egészségügyi dolgozókat, a koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nagyobb kockázatnak kitetteket és – micsoda meglepetés! – a migránsokat is.

Úgy fogalmazott bejegyzésében Kocsis Máté: nem elég, hogy „néhány szerencsétlen brüsszeli bürokrata elszúrja a uniós vakcinabeszerzéseket”, nem elég, hogy emiatt nem érkezik elegendő oltóanyag, és a járvány kellős közepén „még Soros Gyuri bácsi is leoldja a láncot az itteni embereiről?”. Az a javaslatuk – tette hozzá az MTI szerint –, hogy a migránsok kerüljenek a magyarok elé az oltási rendben.

Kocsis Máté bejegyzésében ezért azt a kérdést tette fel: „Ezeknek sincs most jobb dolguk, tényleg? Migránsoknak segély, lakhatás, szavazati jog, most meg soron kívüli vakcina. Még valamit esetleg?” A Fidesz frakcióvezetője nem rejtette véka alá a véleményét: szerinte ez a mostani helyzetben nem szolidaritás, hanem provokáció.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek