Elstartolt az új évad

Megtartotta az „Itt a helyem!” nevet viselő szabadtéri rendezvényét a Miskolci Nemzeti Színház. A Déryné-kertben családi programokkal és a társulat tagjainak szórakoztató produkcióival várták a közönséget.

Szabad egy táncra? (Fotó: Gálos Mihály Samu)

Bár a szeptemberi bemutatók próbái már javában zajlanak, az igazi évadnyitás ezzel, a mostanra hagyományossá vált eseménnyel történt. A zenekar egy népszerű operett, a Marica grófnő slágereiből játszott, a tánckar látványos műsorral készült, a nézők közül pedig, aki kedvet érzett hozzá, maga is karmesterré, koreográfussá válhatott: irányíthatta a zenekart és a Miskolci Balett táncosait. Az épület kitárta kapuit, ezúttal olyan helyekre is benézhettek az érdeklődők, ahová egyébként nem lehet bemenni. A művészek a 194.évad tiszteletére 194 palacsintát sütöttek, amit a nézők között osztottak szét. Kedves vendégek érkeztek a Ki mit szeret? című zenés-táncos-verses estre: itt voltak a ’90-es évek helyi sztárjai, Kardos Róbert és Mihályi Győző.

Készül a palacsinta (Fotó: Gálos Mihály Samu)

Kedvcsinálónak szánja minden évben a társulat ezt a programot. A 2017-18-as évadban 15 új előadás szerepel a teátrum repertoárjában; ősszel 6 bemutatóra kerül sor. A Nagyszínházban szeptember 22-én a Marica grófnő című operett nyitja az évadot, Szabó Máté rendezésében; a Kamarában Keszég László egy zenés mesejátékkal várja a gyerekeket, a Minden egér szereti a sajtot szeptember 29-től látható. Szőcs Artur viszi színre Bertold Brecht művét, A kaukázusi krétakört, ennek premierje szeptember 30-án lesz a Játékszínben.

A kifestő is nagy sikert aratott (Fotó: Gálos Mihály Samu)

Sok más programmal várják még a rajongókat a hónap folyamán: szeptember 16-án tartják a Színházak éjszakáját, ekkor nyilvános próbákon vehetnek részt az érdeklődők, 21-én pedig a Magyar Dráma Napján Szigethy Gábor színháztörténész tart majd előadást középiskolásoknak, a decemberben bemutatásra kerülő Csongor és Tünde darabról.

Színészek közös produkciója (Fotó: Gálos Mihály Samu)

Októberre három izgalmas „vállalkozást” ígér a társulat: a Nagyszínházban a Bűn és bűnhődés (Dosztojevszkij drámája), a Kamarában az Ahogy tetszik (Shakespeare vígjátéka), valamint egy táncprodukció kerül bemutatásra, Casablanca címmel.

Vélemény, hozzászólás?