Elszabadult utánfutó az M1-esen: csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia (videóval)

“Vasárnap késő délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Komárom térségében egy kisbusz vontatta utánfutó a rakományával együtt levált a járműről és a belső szalagkorlátba csapódott. A rakomány egy része átesett a szembejövő autók elé, melyek közül egy át is ment rajta. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de csak a szerencsén múlt, pedig jól látszik, milyen tömött sorokban haladtak arra a járművek.

A szemközti oldalon jövők közül többen megálltak és a nagyobb darabokat lehúzták a pályáról, hogy mehessen a forgalom. Bár nagyon bátrak és rátermettek voltak, és nekik köszönhetően nem állt meg teljesen a határ felé vezető oldal, azért így is nagy kockázatot vállaltak. A kisbusz utasai pedig láthatósági mellény nélkül, a leállósávon, a jármű mellett álltak, közülük szintén volt, aki a sérült járműhöz átment az elválasztósávhoz.

Ezek alapján újra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy hasonló esetekben ne vállaljanak felesleges kockázatot a balesetezők vagy a segíteni szándékozók, ami ilyenkor a legfontosabb, hogy azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot, a sérült jármű utasai pedig azonnal vegyenek fel láthatósági mellényt és a segítséget a szalagkorláton túli területeken várják meg!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Komáromi mérnökségünk szakemberei rendőrségi felvezetéssel tudtak a baleseti helyszínhez jutni, ezért is fontos a biztonsági folyosó kialakítása. Ha a forgalom jelentősen lassul vagy megáll, érdemes a belső sávban közlekedőknek balra, a külső sávon haladóknak pedig jobbra húzódniuk, hogy adott esetben a segítség is hamarabb odaérhessen. A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.” – írja a Magyar Közút a hivatalos instagram-oldalán


Hasonló cikkek