Eltévedtek a sötétben

A bajba jutott túrázókon egy szabadidős rendőr segített. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetőjének két héten belül ez volt a második hasonló intézkedése.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. március 3-án 17 óra 44 perckor tett bejelentést egy 44 éves férfi, miszerint párjával a Rám-szakadéknál kirándulnak és eltévedtek. A túrázó elmondta a rendőröknek, hogy letértek a kijelölt turista útról és mivel besötétedett, nem tudják, merre menjenek tovább. A főkapitányság szabadidős ügyeletvezetője, Kondé Zsolt r. őrnagy telefonon felvette a kapcsolatot a férfival, akinek a leírása alapján beazonosította a helyszínt, ahol tartózkodnak. A főtiszt a Rám szakadék felső részéhez irányította a bejelentőt, ahol az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei már várták őket. Az egyenruhások a két kirándulót szolgálati gépjárművel elvitték az autójukhoz.

Kondé Zsolt r. őrnagynak nem ez volt az első hasonló intézkedése. Két héttel korábban szintén a Rám-szakadéknál bajba jutott kirándulóknak segített, akik eltévedtek a sötétben és a turistaút melletti meredek lejtőn rekedtek.


Hasonló cikkek