Eltitkolta a lottónyeremény egy részét a felesége elől

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a Csongrád megyei férfi ellen, aki 2017-ben, vagyonmegosztás során eltitkolta felesége elől közös lottónyereményük jelentős részét, közel 260 millió forinttal károsítva meg őt.

A vád szerint a vádlott és felesége 2016 novemberében telitalálatot értek el az ötös lottón. A majdnem 900 millió forint összegű, közös nyereményt az általuk megjelölt, nyolc bankszámlára utalta át, melyek mindegyike felett a férj bírt kizárólagos rendelkezési joggal.

A házaspár a nyereményből 2017-ben közösen ingatlanokat, valamint gépjárműveket vásárolt. Időközben házasságuk fokozatosan megromlott, ezért a feleség kezdeményezte a házastársi vagyonközösségük megosztását, illetve azt, hogy a férje adja ki neki a nyereményből fennmaradt, őt megillető részt. Az ezzel kapcsolatos egyeztetéseik során a vádlott azt állította, hogy a nyereményből már csupán 300 millió forint maradt, jóllehet a valóságban abból még 800 millió forintnál is több volt meg.

A vádlotti nyilatkozat alapján megszerkesztett házassági vagyonközösséget megszüntető szerződést mindkét fél aláírta. A szerződésben a vádlott kötelezettséget vállalt arra, hogy átutalja a feleségének a nyereménymaradvány felét, 150 millió forintot, aki ennek teljesítése esetére lemondott minden követeléséről férjével szemben. A feleség a pénz átutalása után szembesült azzal, hogy férje tévedésbe ejtette, és valójában csaknem 410 millió forint járt volna neki.

A különösen nagy kárt okozó csalás bűntette elkövetése miatt folyamatban lépő büntetőeljárásban a sértett az őt ért, közel 260 millió forintos kár megtérítése érdekében polgári jogi igényt terjesztett elő.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek