Eltörlik az áruházláncokat sújtó különleges illetéket Szlovákiában

A törvény eltörlésének előkészítését Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke kezdeményezte. A javaslatot mind a 141 jelenlévő képviselő elfogadta gyorsított törvényhozási eljárás keretén belül. 

A polgárokat megkérték, hogy figyeljék, csökkennek-e az árak az áruházláncokban.

A javaslat az Európai Bizottság intézkedésével függ össze, amely leállította az áruházláncok különleges illetékéről szóló törvényt. A javaslat benyújtói azzal érveltek, hogy az EB vizsgálata nem konkrét időszakra korlátozódik, ezért lehetőség nyílik egy új, gyorsabb és hatékonyabb megoldást keresni a szlovák gazdák és élelmiszeripari dolgozók megsegítésére. „A törvény visszavonása leállítja az Európai Bizottság Szlovákia ellen indított eljárását.” – tették hozzá.

Danko szerint Brüsszelnek az nem tetszett a törvényben, hogy a szlovák üzletláncok megadóztatását nem írta elő. Hozzátette: ezen egy mondattal változtatni lehetne, a törvénymódosításra mégsem fog sor kerülni. „Azért sem, mert tisztelem a szlovák eladókat, és éppen őket akarom megvédeni.” – fűzte hozzá.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek