Embercsempész bandát számolt fel keleten a rendőrség

Embercsempész bandát számolt fel Kelet-Szlovákiában a rendőrség illegális migráció-ellenes nemzeti egysége (národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP). A bűnbanda illegális határátlépőket csempészett Szlovákiából Csehországon – esetenként Lengyelországon – át Németországba.

A jelentős és domináns bűnszervezet a Kassai- és Eperjesi kerületben űzte a tevékenységét. Az e heti, “PÓK” (PAVÚK) fedőnevű razzia során a rendőrök őrizetbe vették Radoslav H-t, a banda fejét. A rendőrségi nyomozás szerint, Radoslav H. közvetlen kapcsolatban állt az ukrajnai embercsempészekkel, akikkel közösen szervezték a migránsok átkelését a “zöld határon” keresztül – áll az országos rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán közzétett közleményben.

A banda tagjai 400-tól 1.000 euróig terjedő fejpénzért csempészték tovább az illegális határátlépőket Németországba.

A rendőrök 7 házkutatást hajtottak végre, és két nem lakáscélú létesítményt vizsgáltak át, öt személyt vettek őrizetbe a razzia során – további 3 személyt a migránsokkal együtt fogtak el Csehországban és Lengyelországban.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: bumm.sk

A nyitókép rendőrségi felvétel


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek