Embercsempészettel gyanúsítanak 3 szlovákot

Az osztrák bűnügyi rendőrség eljárást indított 3 szlovák állampolgár ellen, akik a gyanú szerint legalább 50 menekültet csempésztek be az országba.

Egy 38, egy 40 és egy 47 éves férfiról van szó, akik legalább 50 000 eurót – fejenként 1000 eurót – zsebeltek be a csempészett személyektől.

Erről az alsó-ausztriai kerületi rendőrkapitányság tájékoztatott csütörtökön. A 3 férfi előzetes letartóztatásba került, a Bécs melletti Korneuburg városában tartják fogva őket. Az AFP ügynökség tájékoztatása szerint a rendőrség keresi a csempészbanda többi tagját is.

A gyanúsítottak közül kettőt június 23-án tartóztattak le Csehországban, a harmadikat július 2-án Szlovákiában, Szenicén. A férfi, akit múlt pénteken adtak ki Ausztriának, a rendőrség szerint beismerte, hogy 2019-ben is csempészett át embereket a határon.

A rendőrség által csütörtökön kiadott közlemény szerint az embercsempészek január 30-án és február 19-én összesen 25 afgán menekültet szállítottak a magyar-szerb határvidékről Szlovákián keresztül Ausztriába, a Gänserndorfi járásbeli Dobermannsdorfba. 3 gépkocsival szállították a migránsokat.

A nyomozás arra is fényt derített, hogy a 38 és a 40 éves férfit már március 9-én letartóztatták Magyarországon.

10 afgán átcsempészése miatt két év feltételes börtönbüntetést kaptak.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek