Emeletes autóbusz szenvedett balesetet Csehországban, mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre

Balesetet szenvedett vasárnap délelőtt egy kétemeletes autóbusz a csehországi Blšany és Pšov községek közötti útszakaszon – számol be az info.sk hírportál.

A baleset következtében több tucatnyian megsérültek, közülük egy súlyosan – tájékoztatta a Nova televíziót Prokop Voleník, a mentőszolgálat szóvivője.

A balesetet az okozta, hogy a sofőr – eddig ismerelen okból – lehajtott az úttestről és az árokba borult. A jármű csaknem hetven 15-18 éves kiskorút szállított – nyilatkozta Daniel Vítek, rendőrségi szóvivő.

A mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy szinte mindenki megsérült. A 69 középiskolás közül egy súlyosan, 6 pedig közepesen súlyosan sérült meg. 62 diák könnyebb sérüléseket szenvedett.

A helyszínre 2 csehországi kerületből érkezzek mentők és mentőhelikoptert is riasztottak, az azonban a rossz időjárási körülmények miatt nem tudott leszállni.

Forrás: bumm.sk

Nyitókép: info.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek