Emelkedett a BÉT forgalma és a BUX márciusban

Avatar

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacának forgalma márciusban 259 milliárd forint volt, 17,7 százalékkal haladta meg a februárban elért 220 milliárd forintot, a napi részvényforgalom 11,8 milliárd forintot tett ki az előző havi 11 milliárd forint után. A BÉT csütörtökön közölt összesítése szerint a BUX index márciusban 1,2 százalékkal 44 326 pontra emelkedett.

A hazai tőzsdén is a világban érezhető kedvező tőzsdei hangulat uralkodik, az amerikai indexek után immár a főbb európai piacok is új történelmi csúcsokra emelkedtek – írták.

A BÉT-en a havi forgalom több mint felét, 52,7 százalékát az OTP adta, 21 százalékkal a Mol volt a második, majd a Richter következett 19,6 százalékkal, míg a Magyar Telekom az összforgalom 2,2 százalékát adta. A blue chipek közül a Richter volt a húzóerő 6 százalékos emelkedéssel, miközben a több hónapja emelkedő Masterplast árfolyama ezúttal 11,5 százalékkal nőtt.

A brókercégek közül a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat, a második helyen a Concorde végzett, őt követi az Erste. A sorrend megegyezik az előző havival.

A Wood 167,5 milliárd forintos duplikált forgalmat bonyolított, ami az összforgalom 32,3 százaléka, a Concorde 115,8 milliárdos forgalma 22,3 százaléka az összforgalomnak, az Erste 22,1 százalékos részesedéssel 115 milliárd forintos forgalmat ért el. A forgalmi rangsor első három helyén álló cég így az összforgalom 76,7 százalékát bonyolította.


Hasonló cikkek