Emléktáblát avattak Zenthe Ferenc egykori lakóházán

Idén lenne száz éves a 2006-ban elhunyt Zenthe Ferenc, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, A Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Kiváló Művésze, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész. Szülővárosában, Salgótarjánban emlékévvel és sokszínű programokkal tisztelegnek az ország “Tenkes kapitánya” és “Taki bácsija” előtt, de idén már balatoni már vitorlásversenyen is megemlékeztek róla.

A közelmúltban Budapesten, egykori lakóházánál gyűltek össze tisztelői és felavatták azt az emléktáblát, amely jelzi, egykor itt élt a népszerű művész. A II. kerület Törökvész út 72/A. szám alatt található lakóházra kihelyezett táblát a Nemzeti Színház és a MASZK Országos Színészegyesület állíttatta, tervezője Stremeny Géza szobrászművész.

Az emléktábla avatásán koszorút helyezett el Rátóti Zoltán színművész, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója, Mátyássy Bence a MASZK Országos Színészegyesület vezetőségi tagja, Tóth Enikő a Madách Színház művésze, Őrsi Gergely a II. kerület polgármestere és Simon Lajos a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója. Az emléktábla avatón részt vett a színművész fia, ifjabb Zenthe Ferenc is.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek