Emmi: családok átmeneti otthonai újulnak meg 3,8 milliárd forintból

Országszerte 44 átmeneti és rehabilitációs ellátást nyújtó szociális intézmény újul meg egy 3,8 milliárd forint keretösszegű pályázatnak köszönhetően

– jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Csákváron, a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Családok Átmeneti Otthonában pénteken.

A tárca tájékoztatása szerint az államtitkár hozzátette, a kormány több eszközzel fejleszti a családok átmeneti intézményeit.

Az említett infrastruktúra-fejlesztési pályázat eredményeként a férőhelyek több mint tíz százaléka újul meg – olvasható a közleményben.

Tudatták: Czibere Károly szerint a csákvári intézmény jó példa az egyházak szerepvállalására a szociális ágazatban.

Az átmeneti otthon lehetőséget biztosít a gyermek és szülő együttes elhelyezésére. Ezekben az intézményekben nemcsak otthonra lelnek a családok, hanem fel is készítik őket az önálló életre életvezetési, jogi, pszichológiai, mentálhigiénés tanácsokkal, és segítséget kapnak a munkakeresésben is – tette hozzá az államtitkár.

Egervári Ágnes, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója a tájékoztatás szerint közölte, mintegy 47 millió forintra pályázott a Szent Vince Otthon megújítására, és el is nyerték a támogatást.

A projekt megvalósításával költséghatékonyabbá válik az üzemeltetés, csökken a környezetterhelés. Komfortosabb lesz a lakókörnyezet és javul az intézmény helykihasználtsága, valamint a munkakörnyezet is megújul.


Hasonló cikkek