Éneklő csajok nyomták le Mad Maxet

A hétvégén egyszerre rajtolt el az amerikai mozikban a Mad Max – A harag útja és a Tökéletes hang 2 című zenés vígjáték. A tengerentúli nézők inkább voltak kíváncsiak a bájos Anna Kendrickre, mint a megveszekedett Tom Hardy-ra, így a Tökéletes hang 2 került a toplista elejére. 70,3 millióval nyitott, vagyis három nap alatt több pénzt szedett össze , mint amennyit az első rész összesen gyűjtött Amerikában (65 millió).

 

 

A Warner nagyot kockáztatott a Mad Max negyedik részével. Ez is egy bejáratott franchise ugyan, de már harminc év eltelt a harmadik rész óta, Mel Gibson sehol, és hiába jelentett volna elméletileg nagyobb bevételt, nem herélték ki a legújabb részt, és megmaradtak a magas, nyári látványfilmeknél fehér hollónak számító R korhatárbesorolásnál. Amerikában tizenhét éven aluliak csak nagykorúak felügyelete mellett nézhetik meg a filmet.

A pezsgőbontás még korai, de a Warner már fellélegezhet, annyit hozott a film, amennyit előzetesen vártak tőle – pénzügyi bukás már biztos nem lesz a 150 millióból készült Mad Max – A harag útjá-ból. 44,4 milliót hozott össze a film egy hétvége alatt Amerikában, a világ többi részén 65 milliónál tart, a kritikusok pedig – mi sem vagyunk kivételek – ódákat zengedeznek George Miller művéről.

Érdemes lesz a továbbiakban is odafigyelni a Mad Max 4 számaira, ugyanis a stúdiók is ezt fogják tenni. A film szereplése nagyban befolyásolhatja majd azt, hogy a közeljövőben próbálkoznak-e más R besorolású szuperprodukcióval. Nagyon remélem, hogy igen, mert akkor visszatérhet egy durvább, kíméletlenebb hangvétel, és ismét lesz súlyuk az akcióknak.

 

 

A Mad Max 4-re hetven százalékban férfiak voltak kíváncsiak, a Tökéletes hang 2-re pedig hetvenöt százalékban nők ültek be. Úgy látszik még nem terjedt el eléggé, hogy a legújabb Mad Max valójában egy feminista akciófilm, egy erős és független Charlize Theronnal az egyik főszerepben. A két film nálunk is ugyanazon a napon, május 21-én kerül fel a mozik műsorára.

 A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Tökéletes hang 2 ($70,3 / $70,3)
2. Mad Max – A harag útja
($44,4 / $44,4)
3. Bosszúállók: Ultron kora ($38,8 / $372)
4. Csábítunk és védünk ($5,8 / $23,5)
5. A pláza ásza Vegasban ($3,6 / $62,9)
6. Halálos iramban 7 ($3,6 / $343,8)
7. Adaline varázslatos élete ($3,2 / $37,1)
8. Végre otthon! ($2,7 / $165,6)
9. Ex Machina ($2,1 / $19,6)
10. Távol a zajgó tömegtől ($1,3 / $2,6)

Nyitókép: Illusztráció


Hasonló cikkek