Energetikai felújítás az Aranyhaj Bölcsődében

Kecskeméten a Széchenyi városban lévő Aranyhaj Bölcsőde energetikai felújításon esett át.  Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és munkatársai ellátogattak az intézménybe ahol Kapásné Nagy Hajnalka, az intézmény vezetője fogadta őket.

A közel 1500 négyzetméter fűtött alapterületű bölcsődét bruttó 208 millió forintból korszerűsítették, ebből az önkormányzat 80 millió forint önrészt biztosított. A kivitelező a Baugenerál Kft. volt. Az elmúlt hónapokban az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése, külső határolószerkezeteinek korszerűsítése és napelemes rendszer telepítése történt meg.

A fejlesztés fő eleme volt az elavult kilenc fém homlokzati nyílászáró cseréje, a homlokzati fal hőszigetelése a teljes felületen, 1284 négyzetméteren, a lapos tetők integrált hő- és vízszigetelése a teljes tetőfelületen, 1982 négyzetméteren.

Mindezeken túl 7,75 kilowattpeakes napelemes rendszert telepítettek, új villámvédelmi rendszert építettek ki, megtörtént az elektromos vezetékek, elosztók és szerelvényezés cseréje. Lecseréltek 77 darab elavult radiátort, és projektarányosan akadálymentesítettek.

Kapásné Nagy Hajnalka vezető elmondta: a munkálatok ideje alatt is zavartalanul működött a bölcsődei ellátás. A bejáráson Szemereyné Pataki Klaudia köszönetét tolmácsolta a környéken élőknek, akik nem panaszkodtak a munkálatokkal járó zajokra, illetve évtizedek óta harmonikusan együtt tudnak élni a közvetlen szomszédságukban működő bölcsődével.

Forrás: Baon.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek