Energiaforrást vált a Körber Hungária Kft.

Zöldáramra váltott a pécsi Körber Hungária Gépgyártó Kft.

Teljes egészében megújuló energiaforrásokból származó villamos energiával fedezi pécsi telephelyének áramszükségletét a dohányipari gépek és a hozzájuk tartozó alkatrészek előállításáról ismert Körber Hungária Gépgyártó Kft. – olvasható a vállalat MTI-hez eljuttatott közleményében

A mintegy 1000 embert foglalkoztató vállalat közlése szerint a szél-, a víz- és a napenergiából, vagy biomasszából előállított elektromos energia legnagyobb előnye, hogy termelése lényegesen kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár. Katona Gábor ügyvezetőt idézve a cég közleményében azt írták, hogy ipari nagyfogyasztóként komoly felelősségük van az éghajlatváltozást okozó gázok kibocsátásának csökkentésében, ezért törekednek arra, hogy a termelésüket közelítsék a karbonsemlegességhez.

Ennek érdekében a vállalat a magasabb ár ellenére is a zöldáramot választja. A zöldfejlesztések részeként a pécsi vállalat LED-ekre cserélte a termelési terület 5700 fényforrását, így 830 megawattórányi (mwh), 380 háztartás éves fogyasztásának megfelelő mennyiségű villamos energiát takarít meg.

Emellett tavaly negyven járművet egyidejűleg kiszolgáló elektromos töltőoszlopokat helyeztek üzembe, míg az idei év prioritása a hulladékkezelés minőségének javítása lesz – írták.

A Körber Hungária tavaly novemberben közölte az MTI-vel, hogy a Körber-csoport kiemelt célja az egyes üzletágak különféle régiókban található termelőüzemeinek jobb kihasználása. A több mint 99 százalékban exportra termelő pécsi üzem fokozottan ki volt téve a globális piaci ingadozásoknak; korábban szinte kizárólag dohányipari gyártóberendezések készültek a pécsi gyárban, de már jelentősen megváltozott az üzem termékstruktúrája és fokozatosan általános gépgyárrá alakult. A logisztikai és a gyógyszeripari szereplők szoros és sikeres együttműködést folytatnak az üzemmel, idén pedig több új berendezés – köztük például gyógyszeripari ampullatöltő gépsor – gyártása indult meg Pécsen.

A társaság 2019-ben jelentette be, hogy 5,7 milliárd forint értékű beruházást hajt végre Pécsen, amely 977 millió forint, egyedi kormánydöntéssel megítélt állami támogatásban részesül.


A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság 2019-ben 125 millió euró nettó árbevételt és 3,1 millió euró adózás utáni eredményt ért el. Egy évvel korábban 127 millió euró árbevétel mellett 6,6 millió euró volt a nyeresége.

GazdaságPannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek