Ennyibe kerül, hogy együtt énekelhess Stinggel: a zenész tartolt a jótékonysági aukción

A hírességekkel közös virtuális élmények jótékonysági aukcióján Sting volt a legnépszerűbb: 450 ezer dollár (145 millió forint) gyűlt össze a koronavírus-járvány miatt különösen nehéz helyzetbe került közösségek támogatására – írja a hvg.

A sokszoros Grammy-díjas énekes-dalszerzővel, színésszel való közös éneklés lehetőségéért 137 ezer dollárt (44 millió forint) fizetett a legtöbbet ajánló rajongó a Sotheby’s aukciósház és a Google május 1-től 8-ig tartó közös jótékonysági árverésén.

A Google Meet szolgáltatásán keresztül cseveghetnek a győztes licitálók a kulturális, a sport, a tudományos és a zenei élet neves képviselőivel. A tételek között szerepelt egy kávézás Hillary Clintonnal, egy dal feléneklése Stinggel és egy beszélgetés Russell Schweickarttal, az Apollo-9 legénységének tagjával. A legelszántabb licitálók Patrick Stewarttól leshetik el a shakespeare-i színjátszás alapjait, kikapcsolódhatnak a The Strokes amerikai rockegyüttessel vagy virtuálisan bebarangolhatják a Downton Abbey című népszerű televíziós sorozat helyszínéül szolgáló hampshire-i kastélyt.

A győztes licitálók eldönthetik, hogy egymaguk élvezik ki, vagy megosztják másokkal az élményt. Az aukció bevételének egésze az International Rescue Committee (IRC) nevű globális segélyszervezethez kerül, amely a járvány miatt különösen nehéz helyzetbe került közösségek támogatására fordítja az összeget Európában és az Egyesült Államokban.


Hasonló cikkek