Enyhített kamionstop az ünnepi hétvégén

A jövő heti hosszú hétvégére szabják a kamionstopot. Fuvarozóknak fontos információ!

Éjszakára felfüggesztik a kamionstopot az augusztus 20-i hosszú hétvégén, mivel a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása egybefüggően 62 órán át lenne érvényben a nemzeti ünneppel háromnaposra hosszabbodó hétvégén.

A kamionstopot azonban pénteken és szombaton éjjel is 8 órás időtartamban, este 22 órától reggel 6 óráig felfüggesztik az áruellátás zavartalansága érdekében – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A korlátozásban érintett járművek az időszakos feloldásnak köszönhetően csak rövidebb ideig nem közlekedhetnek a hazai utakon. A nemzeti ünnepre tekintettel a kamionstop főszabály szerint augusztus 20-án, pénteken 8 órától augusztus 22-én, vasárnap 22 óráig lenne érvényben.

A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást. A szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat, a járművezetők a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhessenek.

kreszvaltozas.hu/hirek

A fotó illusztráció!


Hasonló cikkek