Építőipar: erre készülnek a cégek

A GKI építőipari bizalmi indexének értéke szeptemberben pozitívan korrigált. A magasépítők derűlátóbbá, a mélyépítő cégek kissé borúlátóbbá váltak. A munkaerőhiány már a cégek háromnegyedénél jelent gondot – írja a napi.hu.

Az építőipar rövid távú kilátásait a rendelésállomány és a foglakoztatási várakozások alapján egyetlen számba foglaló építőipari bizalmi index értéke szeptemberben havi alapon 1 ponttal emelkedett. Az idei év kilencedik hónapjában a magasépítők derűlátóbbá, ugyanakkor a mélyépítő cégek kissé borúlátóbbá váltak – derül ki a GKI szeptemberi felméréséből.

Szeptemberben az elmúlt három hónap termelési helyzetének megítélése enyhén romlott az előző hónaphoz képest (a szezonálisan kiigazított adatok alapján). A nyers adatok is romlást jeleznek havi alapon. Szeptemberben a cégek 24 százaléka számolt be növekvő, 4 százaléka csökkenő termelésről, míg ugyanez a két arány augusztusban 30 és 4 százalék volt. A magasépítők elégedettsége szeptemberben nem változott, de a mélyépítőké csökkent.

A teljes cikk ITT olvasható.

A címlapfotó illusztráció.


Hasonló cikkek