Épül a Kincses Szeglet Otthon Ópusztaszeren

Tavaly novemberben beszámoltunk róla, hogy különleges igényű leánygyermekek számára alakítanak ki otthont a településen, most pedig megtudtuk: már zajlanak a munkálatok.

A beruházás állami és uniós társfinanszírozásból valósul meg, melynek költsége több, mint 268 millió forint. Ebből az összegből a szakemberképzést is finanszírozzák, valamint közösségi és kiszolgáló, illetve szabadidős tevékenységre alkalmas tereket is létesítenek.

A húsz férőhelyes intézményben biztosítani tudják a gyerekek nevelésének, gondozásának és speciális szükségleteinek feltételeit. Ezzel pedig bővítik a gyermekvédelmi – és támogatási rendszert, ugyanis habár ez megyei szinten jól megállja a helyét, különleges igényű gyerekeknek és családjaiknak eddig nem tehették lehetővé a segítségnyújtást, mert nem voltak meg a megfelelő eszközeik.

A kivitelezési munkák 2020 decemberében kezdődtek meg, jelenleg betonoznak és vasszerkezetet szerelnek. Várhatóan idén nyáron fejeződik be az építkezés és jövőre már működhet az intézmény. Mely jelentős előrelépést jelent a kettős szükségletű lányok támogatását tekintve.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: delmagyar.huKuklis István

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

 


Hasonló cikkek