Épül-szépül Apátfalva is

Csongrád-Csanád megyében 2021 sem marad beruházások nélkül, számos községben most érnek célba a korábbi évek fejlesztései. A kis és közepes településeken ezek a lépések még nagyobb jelentőséggel bírnak: így van ezzel Apátfalva is.

Szekeres Ferenc, faluvezető a radio7.hu-nak azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat töretlenül pályázik különböző támogatási lehetőségekre.

Folyamatosan figyelik, mikor, hová nyújthatják be projektmunkáikat, hogy életben tartsák a községet és megfelelő körülményeket teremtsenek a lakosoknak, netán még a letelepedni kívánók figyelmét is felkeltsék.

A Magyar Falu Program keretein belül még tavaly volt két sikeres pályázatuk, melyeket most fognak teljesen kivitelezni. Új munkagépeket és eszközöket szereznek be, hogy könnyebben tarthassák karban a közterületeket. Erre összesen 8,5 milliós támogatást kaptak. Ezen kívül pedig 12 millió forintból fejlesztik a polgármesteri hivatal informatikai állományát. Valamint a Belügyminisztériumtól kapott pénzből három utcában, összesen 800 méteren új járdát építenek, így a község infrastruktúrája is javulhat. Ennek költségvetése 15 millió.

További 26 millió forintos hozzájárulást kaptak a községháza tetőszerkezetének cseréjéhez és a lépcsők felújításához.

A polgármester szerint ezek nélkül a támogatások nélkül nem tudnák biztosítani a folyamatos fejlődést, így viszont van remény egy modern jövőre.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: radio7.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek