Épülnek az új bankszékházak

A Raiffeisen nyáron átteszi a székhelyét az Agorába, az OTP új bankközpontja majdnem szerkezetkész – írja hétfő reggel a Világgazdaság.

A veszélyhelyzet alaposan átrajzolta a banki működést, van olyan pénzintézet, amelynél a központban dolgozó munkatársak 90-95 százalékban otthonról, home office-ban látják el feladatukat.

Mindezek ismeretében kérdés, milyen módon alakulnak át azok a tervek, amelyek új bankszékházak megnyitásáról szóltak. Ehhez időben a legközelebb a Raiffeisen Bank áll, amelynek az eredeti elképzelések szerint tavasszal már be kellett volna költöznie új székházába.

A HB Reavis Agora projektje kissé megcsúszott, ezért a bank által bérelt irodai részek belső kialakítására most kerül sor. A tervek szerint a pénzintézet csaknem 20 ezer négyzetméternyi irodaterületet bérel majd hosszú távra, ezzel az Agora Tower első épülettömbjének majdnem 60 százalékát leköti. Az elképzelések szerint több mint 1300 munkatársat költöztetnek össze az Akadémia utcai és a XV. kerületben lévő Késmárk utcai központból. A Raiffeisen már 15 éve dédelgeti székházterveit: eredetileg a mostani projekttel átellenben, a Rendőrpalota szomszédságában épült volna meg Budapest első, a bank központjának is helyet adó felhőkarcolója, ám a 2008-as válság elmosta a projektet. A Világgazdaság kérdésére a Raiffeisen Banknál elmondták, hogy a budapesti székházak költözése a tervek szerint a nyár első felében esedékes.

A teljes cikket ITT olvashatja.

Nyitókép: HB Reavis Agora projekt


Hasonló cikkek