A magyar válogatott NL-mérkőzések előtt

A magyar válogatott a következő időszakban csak a világ legerősebb csapataival fog összecsapni, mivel feljutottunk a Nemzetek Ligája A-csoportjába, ezért kicsit körülnéztünk, hogy a múltban hogyan szerepeltünk az angolok, a németek vagy éppen au olaszok ellen.

A magyar nemzeti tizenegy legközelebb junius-4-én fog pályára lépni, méghozzá az angol csapatot fogja majd fogadni, akikkel 2021-es évben kétszer is játszottunk már, mivel közös vb-selejtező csoportba kerültünk. Az első mérkőzésen súlyos vereséget szenvedett a magyar csapat a Puskás Arénában, akkor 4-0-ra nyertek a Háromoroszlánosok, egy hónappal később pedig már egy tét nélküli találkozón 1-1-es döntetlent játszott a két alakulat.

A tavalyi mérkőzéseket leszámítva , több mint 10 évet kell visszamennünk az időben a következő magyar-angol meccsig, 2010-ben egy barátságos mérkőzésen 2-1-re nyertek az angolok ellenünk, pedig Jagielka öngóljával még a magyar csapat vezetett, se Steven Gerrard duplájával végül fordítottak az angolok.

A Bet20 adatai alapján az angol válogatottal eddig összesen 24-szer játszott a magyar csapat, ebből mindössze 5-ször tudtunk győzelmet aratni, természetesen ebben benne van két korábbi legendás győzelem, amit senkinek nem kell bemutatni. Ettől függetlenül elég gyenge a mérlegünk, hiszen a 3 döntetlen mellett 16-szor is vereséget szenvedett a magyar csapat, a gólkülönbség pedig -30.

Az angolok után  3 nappal Olaszországba fog utazni a magyar válogatott, akik ellen már valamivel jobb a mérlege a magyar csapatnak. Az olasz válogatott ellen 2007-ben játszott utoljára Magyarország, ami ahhoz képest, hogy egy barátságos mérkőzés volt igazán emlékezetesre sikerült, hiszen 3-1-re nyertek a magyarok az aktuális világbajnok ellen. Az olasz csapat ellen eddig 33 találkozóból 8 győzelmet aratott a magyar válogatott, ezen kívül 9-szer született döntetlen és 16-szor az olaszok diadalmaskodtak.

Június 11-én majd Németország érkezik a Puskás Arénába, akikkel éppen a tavalyi Európa-bajnokságon játszott egy zseniálismérkőzést a magyar csapat, ahol nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy az EB halálcsoportjából továbbjussunk. Akkor 2-2-es eredményt végül a németeknek kedvezett, összességében viszont a németek ellen teljesítettünk a legjobban a történelmünk során, az eddigi 35 egymás elleni mérkőzésen 11 magyar győzelem született 11 döntetlen 13 német siker mellett.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek